Pomysł na coś sycącego :)
Składniki na jedną porcję:
- jeden średni ziemniak
- jajko
- buraczki konserwowe w kawałkach ( można zastąpić tartymi)
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- papryka ostra (przyprawa)
- masło
Zimniaka i jajko gotujemy (ziemniak w osolonej lekko wodzie :) ). Kawałki ugotowanego ziemniaka posypać szczyptą ziół prowansalskich i papryką ostrą ,wyłożyć na papier do pieczenia posmarowany lekko masłem (aby nie przywarły) i wsadzić na chwilę do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. Jajko i buraczki kroimy (u nas kawałki buraczków konserwowych robionych przez tatę:) ), następnie przygotowujemy sos do polania : łyżka masła roztopionego i szczypta ziół prowansalskich. Całość wykładamy na talerz lub do miseczki, polewamy masłem oraz solimy i pieprzymy wedle uznania.
Smacznego :)

Featured Post
Recent Posts
O mnie
Popularne Posty
-
Prosta, szybka, niskokaloryczna, ale za to jaka smaczna zupka z brokuł. Poszłyśmy troszeczkę na łatwiznę, bo zamiast śmietanki dodałyśmy ser...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz